Faktory, ktoré spôsobujú túto chemickú premenu sú- ako som už spomínala- najmä prítomnosť tepla, svetla a vzdušného kyslíka.
Preto nikdy nenechávajte fľašku s rybím olejom:
X pri izbovej teplote
X na svetle
X otvorenú
X po dátume spotreby (ak ho Vaše dieťa nestíha doužívať, pomôžte mu a užívajte ho aj vy)
Kupujte kvalitný čistený rybí olej od certifikovaných výrobkov, najlepšie tých, ktorí majú vlastné chovy, kde sa kvalita pravidelne testuje.
A ako zistíte, ktorý to je?
Sledujte výsledky nezávislých testovacích laboratórií, prípadne si kliknite na stránku konkrétneho výrobcu. Ak tam potrebné informácie nenájdete, pravdepodobne sa výrobca nemá čím chváliť. Novšie sa ukazuje, že účinnosť omega 3 mastných kyselín sa zvyšuje ak sa v prípravku kombinujú s polyfenolmi (napr. hydroxytyrozol). Tieto látky pôsobia ako antioxidanty, ktoré zabezpečia, že mastná kyselina nezoxiduje skôr ako sa dostane na cieľové miesto. Odporúčam preto výrobcu Zinzino.
PharmDr. Lenka Bukviarová
Šťastná mamina 2 dcér, vyštudovaný farmaceut, aromaterapeut, podporovateľka celostnej medicíny a zakladateľka osvetových projektov pre rodičov Web zdravej rodiny a Škola zdravia pre mamičky.
info@webzdravejrodiny.sk